Els beneficis dels

iogurts artesans

 

Els  iogurts de La Torre s'elaboren amb la llet fresca de les nostres vaques, i se sotmet a un procés de fermentació amb bacteris làctics. A la granja fugim de pràctiques industrials. Les nostres vaques s'alimenten amb els farratges dels propis camps i de pinso de la comarca.

 

A nivell nutritiu, cada unitat de 125 grams, aporta proteïnes d'elevat valor biològic, poc greix i pocs sucres, força calci i fòsfor assimilables, vitamines del grup B, i també una petita quantitat d'algunes de liposolubles com la vitamina A i la D.

 

 

A més de tot això, és un aliment baix en calories. Menjar un iogurt natural té un contingut calòric molt semblant a un plàtan o a dues/tres galetes o a un bastonet i mig de pa i pipes.

 

 

També és molt important saber que el iogurt és un aliment viu, ja que els bacteris que produeixen la fermentació estan actius en el producte quan el comprem, de forma que en menjar-los també obtenim un benefici per la nostra flora intestinal.

I més encara, com aquests bacteris consumeixen la lactosa que té la llet, el resultat és que el iogurt té molta menys lactosa que aquesta i que qualsevol altre producte làctic.

 

 

Aquest procés de fermentació també és el responsable de que els iogurts no caduquin. Quan passa el temps l’únic que ocórre és que es fan més àcids per la transformació de la lactosa a àcid làctic.

 

 

 

Elaborat per Dra. Laura Isabel Arranz

Assessorament nutricional

Gana nutrición

La Torre forma part del grup AGROFRESC