LA GRANJA

VIVINT EN UN

AMBIENT FAMILIAR

EN MIQUEL,

EL GERMÀ GRAN

DE LA TORRE

D'EN ROCA

En Miquel sempre ha estat al capdavant de la granja quan les vaques vivien a la granja Torre d'en Roca de Sallent. L'any 2016 vam arribar a un acord per integrar les vaques a la granja Parella de Sagàs. En Miquel s'ocupa juntament amb els grangers del benestar de les vaques, de la selecció de l'alimentació i de les visites del nutròleg i el veterinaris.

EN RAMON

Ell és el propietari de la granja Parella. Des de finals de l'any 2016, les vaques de la masia Torre d'en Roca viuen a la seva granja. Les instal·lacions a  Sagàs són modernes i noves, amb un cobert de més de 1800m2, sala de munyir rotativa, raspalls rascadors i molt espai per a poder pasturar.

LA RAMONA

La Ramona és la mestressa de la Granja Parella. Forma un bon equip amb el seu home i en Dani, el seu fill. A més de tenir cura de les nostres vaques, la Ramona cuida també de les gallines i dels conills de la granja. Ah! I és molt bona pastissera! Fa unes lioneses per a llepar-se els dits!

EN DANI

En Dani és l'hereu de la Granja Parella. És jove i molt dinàmic. Quan va acabar l'escola agrària va viatjar per diferents països d'Europa per veure les darreres novetats en instal·lacions ramaderes i estudiar la viabilitat d'adaptar-los a la granja de la família.

 

UN DIA A LA GRANJA

LES VAQUES FRISONES

Les vaques de la nostra granja són vaques lleteres de la raça frisona o Holstein (blanques i de taques negres). Provenen d'Holanda del Nord o Alemanya majoritàriament.

 

Acostumen a adaptar-se molt bé a l'entorn i també són les que més i major qualitat de llet proporcionen. És un animal de caràcter dòcil i de fàcil maneig.

El pes mig per vaca acostuma a ser d'uns 600-700 kilos.

 

L'ALIMENTACIÓ

L’alimentació de les vaques es basa en farratge i pinso.

El pinso representa el 60% de l’alimentació de les vaques. Tot és d’origen català. Prové del Bages i de les nostres comarques veïnes: El Berguedà i Osona.

 

La resta es tracta del farratge dels nostres propis camps. A més a més, cal destacar que amb l'ajuda del nostre nutròleg, podem garantir una dieta específica per vaca segons les seves necessitats.

 

LA MUNYIDA

En Ramon i el seu fill Dani munyen les vaques dos cops al dia. A les 6:00 del matí i a les 18:00 de la tarda.

La sala de munyir és rotativa i molt gran. D'aquesta manera, les vaques no s'estressen i es poden munyir amb tranquil·litat. És curiós veure com elles mateixes s'apropen a la sala quan s'apropa l'hora.

 

En cada munyida, les vaques acostumen a donar uns 18 litres de llet. Aquesta és la llet amb la que elaborem totes les postres La Torre.

AQUÍ ESTEM SEGANT

A LA TORRE D'EN ROCA!