Varis documents datats en plena edat mitjana parlen sobre l'existència d'una masia situada entre Sallent i Balsareny, a la comarca del Bages.
La masia aleshores era anomenada Masia de Conangle pel nom de la riera que passa per la finca. En aquells temps, l'activitat principal era el conreu de cereals i vinya.
La finca va ser comprada pel senyor Mariano Roca. Els veïns del poble i la comarca anomenaven la masia la Torre d'en Roca, referint-se al nou propietari. I fou així com va adquirir el nom que es manté fins a data d'avui.
En aquesta època, malauradament, la fil·loxera va arribar a Catalunya i, per tant, van haver de deixar el conreu de cereals i vinya per a introduir bestiar a la finca i iniciar una activitat ramadera.
Aquest va ser un gran any a la masia Torre d'en Roca.
El nou propietari, Josep Colldeforns, avantpassat dels actuals propietaris de la masia, va iniciar la venda de llet i la granja de vaques fou el negoci principal de la finca.
La família Bosch, ja al capdavant de la masia Torre d'en Roca, va començar a envasar la llet fresca de la granja per a poder comercialitzar més enllà del poble de Sallent i poder vendre la llet a fruiteries, carnisseries o supermercats de la zona.
Al cap de poc, s'instal·la a la mateixa finca l'obrador on s'inicia l'elaboració de iogurts artesans elaborats al bany maria.
Aquest web utilitza cookies per a millorar l'experiència de l'usuari.
Fes click aquí si vols més informació